Sånt som gör mig arg, del 1 - SvFF

Igår var det fotbollsgala.

Anders Svensson, som inte slutat spela för landslaget, fick en svindyr bil for att han snart, förmodligen, kommer sluta spela för landslaget, men främst för att han slagit rekord i antal landskamper för Sverige - ett rekord som faktiskt Therese Sjögran har. Men Sjögran fick ingenting när hon spelade landskamp #167 för två år sen.

Shit shit shit shit shit tänkte Fotbollsförbundet när allas spontana reaktion på detta var 'WTF', hur ska vi vända på detta så att vi inte framstår som totala as i ett av världens mest jämställda länder? För att släta över det hela sa de först att bilen sponsrats av Volvo, vilket dementerades av Volvo direkt, de hade bara fått ordern: 1 x svindyr bil. Då sa Fotbollsförbundet istället att de ju visst hade tänkt fira Therese Sjögran, eller Sjögren som de kallar henne, men det skulle vara en överraskning ju.

Det får mig att undra,

1,
Varför inte fira de två tillsammans, samtidigt? På Fotbollsförbundets hemsida idag bekräftas det att de redan innan Fotbollsgalan bestämt att Therese Sjögran skulle firas, men vid ett annat tillfälle. Varför då? Igår var ett perfekt tillfälle att fira båda. Hur de än vrider på saker är signalen de ger att damlandslaget inte förtjänar samma utrymme som herrsidan, för jag förstår inte hur de ska toppa en 340 000kr-bil på största firmafesten på året när Sjögrans överraskning kommer.

2,
Och om de nu, såklart, hela tiden tänkt fira Sjögrans landskamper också, varför gav de inte henne en flashig bil när hennes rekord uppmärksammades? För jag överdrev lite när jag sa att hon inte fick någonting 2011, hon fick faktiskt en blombukett och en kram från Lars-Åke Lagrell. Närhet och blommor, typiskt sånt som tjejer gillar, mycket mer personligt än en bil. Det bara måste vara del i överraskningsmomentet alltihop, för vilken jävla surprise att spela flest fotbollsmatcher för Sverige, få lite blommor, sen få se killen med 40 färre landskamper få en bil för 340 000 två år senare. Kanske går Fotbollsförbundet på taktiken att trycka ner Sjögran för att hon ska bli extra glad för sin egen bil. När den väl kommer. Om den kommer.

3,
Eller förresten, varför inte bara skita i att ge bort jättedyra bilar till fotbollsspelare eftersom det inte finns någon logik i det alls? Det känns lite Oprah, eller Bingolotto, och är en så himla konstig idé från första början.

Så bra jobbat Fotbollsförbundet! All den här skiten idag är den mest pinsamma, sämsta och mest uppenbart desperata lögn i ett katastrofalt försök att rädda sitt eget skinn jag hört.

Inga kommentarer: